Wie

Visie, wie we zijn

Drs. Peter Knoers werkt al vele decennia als manager en adviseur voor tal van organisaties uit bedrijfsleven en publieke sector. Hij is gegrepen door de nieuwe uitdagingen die ‘de netwerksamenleving’ met zich meebrengt. Hij is betrokken bij de ontwikkeling van allerlei nieuwe vormen van co-creatie en co-operatie die daarbij passen. Aan de Universiteit Twente leidt hij de Master Course ‘Vision, Strategy and Leadership in the 21st Century’. Hij ziet Luisteren als de belangrijkste communicatieve vaardigheid.

Dr. Mark van Vuuren is een hybride academicus die liefst de werelden van wetenschap en praktijk verbindt. Dat doet hij door zijn positie als Associate Professor Organizational Communication aan de Universiteit Twente te combineren met een rol als adviserend onderzoeker in organisaties. Over hoe mensen betekenis aan hun werk kunnen geven schreef hij ‘Mooi Werk’ en ‘Mooier Werk’. Zijn bijzondere interesse betreft de vormgeving van interprofessionele samenwerking. Hij is niet dol op katten.

Wij begeleiden organisaties die op zoek zijn naar effectieve vormen van samenwerking, co-creatie en netwerken. Er is in de afgelopen decennia heel veel kennis opgedaan over effectief samenwerken binnen teams en organisaties. Maar hoe werkt dat tussen organisaties? Want dan doemen al snel allerlei bijzondere vraagpunten op: Wie is er nu precies ‘de baas’? Of is er eigenlijk wel een baas en, zo neen, hoe regel je dan dat de samenwerking toch effectief is? Wat blijft er over van je eigen identiteit als je deel wordt van een netwerk van samenwerkende partijen? Hoe verdeel je de lasten? En de opbrengsten? Zijn er verschillende vormen van samenwerken? En welke past dan bij mij? WhereWeMeet wijst de weg in die vraagstukken. We hebben wereldwijde kennis en ervaringen op dit punt bij elkaar gebracht. En methoden ontwikkeld om dit bruikbaar toe te passen in jouw situatie.

WhereWeMeet heeft haar wortels in de wetenschap. Mark van Vuuren en Peter Knoers zijn verantwoordelijk voor onderwijs en onderzoek over deze vraagstukken aan de Universiteit Twente. Ook maken zij deel uit van een internationaal netwerk van wetenschappers rond moderne visies op organiseren en communiceren in de 21ste eeuw. WhereWeMeet wil ook een kenniscentrum zijn. Er valt nog veel te leren en te ontdekken over samenwerken tussen organisaties. We delen daarom onze kennis en ervaringen actief. In workshops en trainingen, maar ook hier op dit platform.

Contact

Peter Knoers

Mark van Vuuren

WhereWeMeet

Vrouwenlaan 137
8107HW Zwolle

Schrijf je in voor blog updates